Kom naar onze PROVADA 2024 sessies

Ga je naar PROVADA? Kom dan naar sessies die door de City Deal Dynamische Binnensteden en Retailagenda op KERN Kennis- en inspiratieplein (stand 12-65) worden georganiseerd!

Wake up call ondermijning: het (h)erkennen van de parallelle vastgoedwereld.

Dinsdag 11 juni 2024 12-13 uur

Waar onderwereld en bovenwereld elkaar raken, wordt ondermijning een probleem. Hoe weet je of er sprake is van ondermijning?

Jos Sentel, programmacoördinator van de City Deal Dynamische Binnensteden, geeft een korte toelichting op de relevantie van het thema binnen de City Deal. Daarna gaan Jonas Stuurman (lector bij Avans Hogeschool en projectleider Kennis & Expertise bij Ministerie BZK) en Lukas Verbiesen (Regionale Informatie- en Expertisecentrum Amsterdam) inhoudelijk in op het fenomeen: Wat is ondermijning het eigenlijk? Hoe kun je het herkennen? Op welke wijze frustreert het de aanpak van centrumgebieden? Na deze presentaties volgt een gesprek met het publiek.

Deze sessie wordt georganiseerd door City Deal Dynamische Binnensteden.

Van betrokkenheid tot barrières; het benut je de kracht van lokale investeerders

Dinsdag 11 juni 2024 14-15 uur

Lokale vastgoedpartijen hebben vaak een andere positie in een centrumgebied dan grote institutionele beleggers; ze hebben meer betrokkenheid en meer binding met de gemeente en de plek waar ze zitten. Wat betekent dit voor de keuzes en risico’s die zijn nemen? En hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen investeerders en gemeente?

We praten hierover met Joost Konings, directeur van vastgoedontwikkelaar Koningvest uit Roosendaal en Edwin Dickhof en Steven Manhave van Manhave Vastgoed, die actief zijn in Spijkenisse. Het publiek krijgt alle ruimte om hun praktijkervaring te delen.

Georganiseerd door de Retailagenda en de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden.

Call to action ondermijning: Het gebeurt omdat het kan, wat doe je eraan?

Woensdag 12 juni: 14 -15 uur

Je hebt een vermoeden dat er in een winkel of woning sprake is van ondermijning. Maar dan? Wat kun je er vervolgens aan doen? Politie Amsterdam heeft een strategie ontwikkeld in de Haarlemmerbuurt om ondermijning aan te pakken. Hier maken agenten uren vrij om zichtbaar te zijn in de buurt en op verdachte zaken af te stappen. Van tassen controleren, tot auto’s aanhouden en winkels binnenstappen. Binnen de wettelijke kaders die daarvoor zijn.

Deze aanpak van ondermijning is vanaf dag één een succes, met een miljoenenopbrengst aan drugs en andere illegale zaken als resultaat.

Tijdens deze sessie vertellen betrokken politie-agenten over hun aanpak en praktijkervaring en geven ze praktische tips aan eigenaren en gemeenten. Het publiek kan vragen stellen en vertellen over hun eigen ervaring.

Georganiseerd door de Retailagenda i.s.m. Politie Amsterdam.