City Deal Dag in Dordrecht

Met de City Deal Dynamische Binnensteden bezoeken we met onze ‘community’ telkens een andere deelnemende stad voor een City Deal Dag. Op deze dagen werken we aan de projecten, laten we ons inspireren door sprekers en praten de werkgroepen elkaar bij. Op 19 juni – een jaar na ondertekening en start van de City Deal – kwam de community samen in het Dordrechts Museum.

Na een ochtend waarin de projecten weer een stap verder zijn gebracht, praatte teamsecretarissen Kristel van Dam en Jasmijn Ponssen de aanwezigen bij over de status van de projecten. Daarna nam spreker Boukje Keijzer ons mee in het principe van de ‘regels en de rek’. Met praktische handreikingen liet ze zien hoe je kunt ontsnappen uit de houding dat ‘het nu eenmaal zo is’. Erg relevant voor de doorbraken die de City Deal wil forceren! Loek Antenbrink presenteerde daarna de tool die de werkgroep Ondermijnende Criminaliteit maakt.

Zoals gebruikelijk sloten we af met een wandeling door de binnenstad van de gaststad Dordrecht. Drie vertegenwoordigers van de Gemeente Dordrecht namen ons mee op sleeptouw. We herkenden veel van de opgaven terug die in de City Deal spelen en werden bijgepraat over de beoogde oplossingen.

De City Deal Dynamische Binnensteden is een initiatief van Agenda Stad. Check ook www.citydealbinnensteden.nl en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.